• Views 22032
  • Likes
  • Rating 12345

V Psihiatrični bolnišnici Vojnik je pomemben del strokovnega dela namenjen ambulantnemu delu. Glede na obseg dela, ki ga ambulanta izvaja, lahko rečemo, da je Psihiatrična bolnišnica Vojnik osrednja regijska ustanova, ki opravlja psihiatrično in psihološko ambulantno delo. Za nujne preglede imamo ambulanto za nujna stanja, ki je odprta vsak dan 24 ur, vse ostale naročene, prve in kontrolne preglede, pa ob dogovorjenem času opravljajo posamezni specialisti psihiatri in psihologi (glej Ordinacijski časi). Za pregled pri psihiatru ne potrebujete napotnice splošnega zdravnika, je pa ta zaželena, ker po potrebi omogoča tudi napotitev k drugim specialistom.

Pregledi in naročanje

Za pregled se lahko naročite po telefonu 03 7800 160 vsak delovni dan med 8. in 12. uro ali na spletnem naslovu ambulante. Naročite se lahko tudi osebno v ordinacijskem času na sprejemnem okencu v prostorih specialistične psihiatrične ambulante. Mogoče se je naročiti tudi preko navadne pošte (pišite nam na naš naslov) ali elektronske: enarocanje@pb-vojnik.si. V kolikor imate elektronsko napotnico, se je pri nas mogoče tudi naročiti preko elektronskega naročanja na povezavah: https://cakalnedobe.ezdrav.si oz.  https://narocanje.ezdrav.si/

Potrebni dokumenti

V zadnjih letih se povečuje potreba po kliničnopsihološki diagnostiki in psihoterapevtski dejavnosti. Za pregled pri kliničnem psihologu potrebujete napotnico osebnega zdravnika ali zdravnika specialista. Napotnico prinesete osebno v specialistično ambulanto psihiatrične bolnišnice ali jo pošljete po pošti in obvestili vas bomo, kdaj in pri kom imate prvi psihološki pregled.

Seznam zdravnikov, specialistov psihiatrov, ki delajo v psihiatrični ambulanti

Anita Romih, dr. med., spec. psih.

Anja Cvikl Planko, dr. med., spec. psih. – področje odvisnosti

Barbara Fidler Vilč, dr. med., spec. psih. – področje odvisnosti

Bojana Gržinič, dr. med., spec. psih.

Daniel Lajlar, dr. med., spec. psih.

Dušan Lunder, dr. med., spec. psih.

Metoda Vidmar Vengust, dr. med., spec. psih.

Nikola Žentil, dr. med., spec. psih.

Slobodan Šunjevarić, dr. med., spec. nevropsih.

Tatjana Jereb Žentil, dr. med., spec. psih. – področje odvisnosti

Tomislav Voušek, dr. med., spec. psih.

Valentina Winkler Skaza, dr. med., spec. psih.

Selma Felician, dr. med., spec. psih.

V specialistični ambulanti občasno delajo tudi zdravniki, specializanti psihiatrije.