• Views 9074
  • Likes
  • Rating 12345

V Psihiatrični bolnišnici Vojnik je pomemben del strokovnega dela namenjen ambulantnemu delu. Glede na obseg dela, ki ga ambulanta izvaja, lahko rečemo, da je Psihiatrična bolnišnica Vojnik osrednja regijska ustanova, ki opravlja psihiatrično in psihološko ambulantno delo. Za nujne preglede imamo ambulanto za nujna stanja, ki je odprta vsak dan 24 ur, vse ostale naročene, prve in kontrolne preglede, pa ob dogovorjenem času opravljajo posamezni specialisti psihiatri in psihologi (glej Ordinacijski časi). Za pregled pri psihiatru ne potrebujete napotnice splošnega zdravnika, je pa ta zaželena, ker po potrebi omogoča tudi napotitev k drugim specialistom.

Pregledi in naročanje

Za pregled se lahko naročite po telefonu 03 7800 160 vsak delovni dan med 8. in 10. uro ter med 13. in 15. uro ali na spletnem naslovu ambulante. Naročite se lahko tudi osebno v ordinacijskem času na sprejemnem okencu v prostorih psihiatrične ambulante.

Potrebni dokumenti

V zadnjih letih se povečuje potreba po kliničnopsihološki diagnostiki in psihoterapevtski dejavnosti. Za pregled pri kliničnem psihologu potrebujete delovni nalog osebnega zdravnika ali zdravnika specialista. Delovni nalog prinesete osebno v specialistično ambulanto psihiatrične bolnišnice ali ga pošljete po pošti in obvestili vas bomo, kdaj in pri kom imate prvi psihološki pregled.