• Views 11910
 • Likes
 • Rating 12345

Obiski v Psihiatrični bolnišnici Vojnik od 23. 6. 2021 do preklica

Spoštovani svojci in drugi obiskovalci pacientov,

obveščamo vas, da je s 23. 6. 2020 preklicana prepoved obiskov pacientov v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Obiski pacientov na oddelkih so ponovno možni in sicer

 • od ponedeljka do petka v popoldanskem času od 15.00. do 17.30 ure in
 • ob sobotah, nedeljah in praznikih dopoldan med 9.00 in 11.00 uro in popoldan med 15.00 in 17.00 uro.

Pacienta na oddelku lahko obišče ena zdrava oseba za 30 minut največ dvakrat tedensko. Obiskovalci se predhodno najavijo na oddelku po telefonu, kjer dobijo termin za obisk pacienta. Obiskovalec mora biti zdrav, ves čas obiska mora imeti masko, ki pokriva nos in usta, ob prihodu in odhodu si mora razkužiti roke, vzdrževati mora 1,5 m razdalje, upoštevati mora navodila zdravstvenega osebja.

Pacienti odprtih oddelkov in Oddelka za zdravljenje bolezni odvisnosti imajo lahko obiske v parku, vendar le po predhodni telefonski najavi na oddelku. Obisk poteka v času, ki je predviden, in po dogovoru z zdravstvenim osebjem.

Prinašanje hrane je omejeno samo na živila, ki jih ni potrebno hraniti v hladilniku in ki so količinsko primerna za enega pacienta.

Obiskovalci se morajo držati navodil zdravstvenega osebja na oddelku, ki urejajo obiske. V primeru, da se obiskovalci ne držijo navodil, ki jih dobijo, se bodo obiski izvajali pod nadzorom zdravstvenega osebja ali omejili.

Obiskovalci potrebujejo ob prihodu predložiti ustrezno potrdilo PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar pomeni:

 • dokazilo o cepljenju proti COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema:
  • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni,
  • prvega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni;
 • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
 • potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, ali
 • dokazila o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur,
 • dokazila o negativnem rezultatu testa HAGT, ki ni starejši od 48 ur,

Spodaj objavljeni vprašalnik si lahko obiskovalci natisnejo in izpolnijo doma in s tem skrajšajo čas vstopa skozi info kontrolno točko.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov svojcev pacientov in obiskovalcev PBV

Vljudno vabljeni.

 V. d. strokovnega direktorja Valentina Winkler Skaza, dr. med., spec. psih.


Predhodno preverjanje trga – vabilo za sodelovanje pri strokovnem dialogu

Psihiatrična bolnišnica Vojnik, bo letos prvič pripravila razpis za nabavo živil, pri katerem bomo upoštevali načela kratkih dobavnih verig – lokalne ponudnike in obvezni delež ekoloških živil.

Da bi lahko pripravili kvalitetno in ponudnikom zanimivo razpisno dokumentacijo, želimo v predhodnem postopku – strokovnem dialogu, pridobiti informacije o vrsti ponudnikov in kapacitetah.

V ta namen so za posamezni sklop v  nadaljevanju Vabila izdelani obrazci, katere naj zainteresirani ponudniki izpolnijo in vrnejo po elektronski ali navadni pošti.  Vse potencialne ponudnike, ki se bodo na vabilo odzvali bomo tudi obvestili o vseh nadaljnih postopkih javnega naročanja.

Dokumentacija: Vabilo za sodelovanje pri strokovnem dialogu


Prosto delovno mesto za zdravnika specialista psihiatrije

V Psihiatrični bolnišnici Vojnik se že dlje časa soočamo z velikim pomanjkanjem kadra v Zdravniški službi.

Zelo veseli bi bili vaše prijave na prosto delovno mesto. Nudimo takojšnjo zaposlitev za nedoločen čas v prijetnem in urejenem bivalnem okolju bolnišnice, ki po mnenju naših pacientov že od nekdaj slovi kot najbolj prijazna psihiatrična ustanova v slovenskem prostoru.

Vse dodatne informacije so na povezavi: zaposlovanje

Morebitna dodatna vprašanja naslovite na elektornski naslov tajnistvo@pb-vojnik.si.

Veselimo se vaše odločitve, da nas spoznate.


3. redna seja Sveta zavoda Psihiatrične bolnišnice Vojnik

Včeraj, 24. 3. 2021, je potekala 3. redna seja Sveta zavoda Psihiatrične bolnišnice Vojnik. Potrjena sta bila mandata dveh novih članov. Nova člana Sveta zavoda PB Vojnik sta Lidija Eler Jazbinšek, predstavnica ustanovitelja, in Dražen Levojević, predstavnik ustanovitelja.

Svet zavoda Psihiatrične bolnišnice Vojnik je sprejel Letno poročilo za leto 2020. Člani so se seznanili s Poročilom o izvedbi notranjega redividarja v JZ PB Vojnik za leto 2019 in s problematiko oziroma oceno stanja prostorov specialistične ambulante Psihiatrične bolnišnice Vojnik. Svet zavoda je vodstvu predlagal, da poskušajo najti čim prejšnjo rešitev za prostorsko ureditev specialistične ambulante bolnišnice. Svet zavoda je obravnaval tudi dopise reprezentativnih sindikatov in zdravnikov.


Objava – prosto delovno mesto – strokovni direktor zavoda

Objavljamo prosto delovno mesto strokovnega direktorja zavoda.
Razpisna dokumentacija: Objava strokovni direktor zavoda 4. 9. 2020


Splošna navodila za prvi pregled v specialistični ambulanti Psihiatrične bolnišnice Vojnik

Spoštovani,

za prvi pregled v specialistični ambulanti Psihiatrične bolnišnice Vojnik se lahko naročite vsak delovni dan na telefonski številki 03/7800 160 od 8:00 do 12:00 ure.

Zaradi narave dela svetujemo, da se naročite po telefonu ali po elektronski pošti spec.ambulanta@pb-vojnik.si. Uvrstili vas bomo na čakalni seznam v skladu s stopnjo nujnosti, ki je označena na vaši napotni listini.

Prosimo vas, da na pregled ne prihajate več kot 15 min pred navedenim terminom.

Na prvi pregled prinesite s seboj zadnje izvide nevrologa in/ali internista ter izvide opravljenih slikovnih diagnostičnih preiskav glave (CT, MRI ali drugo). Te izvide prinesite v primeru, da ste jih že predhodno opravili.

S seboj imejte seznam zdravil, ki jih prejemate.

Obveščamo vas tudi, da urgentna ambulanta deluje neprekinjeno 24 ur na dan. Namenjena je pacientom z nujnimi psihiatričnimi stanji.

Vse ostale informacije o delu specialistične ambulante najdete v rubriki »Za paciente in svojce« na spletni strani Psihiatrične bolnišnice Vojnik.


1. konstitutivna seja Sveta zavoda PB Vojnik

Včeraj, 11. 6. 2020, je potekala konstitutivna seja Sveta zavoda Psihiatrične bolnišnice Vojnik. Za predsednika Sveta zavoda je bil izglasovan mag. Marjan Ferjanc, predstavnik ustanovitelja, za namestnico predsednika pa Urška Poček, predstavnica zaposlenih v PB Vojnik. Člani Sveta zavoda so se seznanili s Poročilom o delu inventurnih komisij za leto 2019, sprejeli so Letno poročilo za leto 2019 in Program dela in finančni načrt za leto 2020.

 


Obvestilo za javnost

Spoštovani,

sporočamo vam, da so v Psihiatrični bolnišnici Vojnik ponovno odprti vsi oddelki. Trudimo se, da delo spet poteka po ustaljenih strokovnih smernicah.

Bodo pa nekateri varnostni ukrepi, ki so bili sprejeti v času epidemije, še nekaj časa v veljavi zaradi ohranjanja zdravja pacientov in osebja.

Če potrebujete ambulantno ali hospitalno obravnavo v naši bolnišnici, nas kontaktirajte.


Srečanje z upokojenimi sodelavkami in sodelavci

Včeraj, 23. januarja 2020, smo se tradicionalno družili z našimi sodelavci, ki uživajo zaslužen pokoj. Bili smo veseli snidenja, si delili nasmehe, objeme in informacije, kaj je novega od našega zadnjega srečanja. Za dokaz, da je bilo luštno, pa prilagamo tudi fotografijo.


Povabilo k javnemu zbiranju ponudb – parkovni traktor s priključki

Vse zainteresirane vabimo k oddaji ponudbe za rabljeno opremo – parkovni traktor s priključki. Prilagamo dokumentacijo:

JAVNO ZBIRANJE PONUDB

PONUDBA ZA ODKUP ODPISANE VRTNARSKE OPREME – OBRAZEC

SLIKE TRAKTORJA IN OPREME


Older Entries »