Obiski v Psihiatrični bolnišnici Vojnik od 23. 6. 2021 do preklica

 • Views 2083
 • Likes
 • Rating 12345

Spoštovani svojci in drugi obiskovalci pacientov,

obveščamo vas, da je s 23. 6. 2020 preklicana prepoved obiskov pacientov v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Obiski pacientov na oddelkih so ponovno možni na način:

INTENZIVNI MOŠKI IN INTENZIVNI ŽENSKI ODDELEK

Obiski so dovoljeni od ponedeljka do petka popoldan med 15.00 in 17.30 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so obiski dovoljeni dopoldan med 10.00 in 11.00 uro in popoldan med 15.00 in 17.00 uro.

ODDELEK B IN ODDELEK C

Obiski so dovoljeni v torek in četrtek popoldan med 16.00 in 17.00 uro in ob sobotah, nedeljah in praznikih dopoldan med 10.00 in 11.00 uro in popoldan med 15.00 in 17.00 uro.

ODELEK ZA ZDRAVLJENJE BOLEZNI ODVISNOSTI

Obiski so dovoljeni ob sobotah, nedeljah in praznikih med 16.15 in 16.45 uro.

Pacienta na oddelku lahko obišče ena zdrava oseba za 30 minut največ dvakrat tedensko. Obiskovalci se predhodno najavijo na oddelku po telefonu, kjer dobijo termin za obisk pacienta. Obiskovalec mora biti zdrav, ves čas obiska mora imeti masko, ki pokriva nos in usta, ob prihodu in odhodu si mora razkužiti roke, vzdrževati mora 1,5 m razdalje, upoštevati mora navodila zdravstvenega osebja.

Pacienti odprtih oddelkov in Oddelka za zdravljenje bolezni odvisnosti imajo lahko obiske v parku, vendar le po predhodni telefonski najavi na oddelku. Obisk poteka v času, ki je predviden, in po dogovoru z zdravstvenim osebjem.

Prinašanje hrane je omejeno samo na živila, ki jih ni potrebno hraniti v hladilniku in ki so količinsko primerna za enega pacienta.

Obiskovalci se morajo držati navodil zdravstvenega osebja na oddelku, ki urejajo obiske. V primeru, da se obiskovalci ne držijo navodil, ki jih dobijo, se bodo obiski izvajali pod nadzorom zdravstvenega osebja ali omejili.

Obiskovalci potrebujejo ob prihodu predložiti ustrezno potrdilo PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar pomeni:

 • dokazilo o cepljenju proti COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema:
  • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni,
  • prvega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni;
 • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
 • potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, ali
 • dokazila o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur,
 • dokazila o negativnem rezultatu testa HAGT, ki ni starejši od 48 ur,

Spodaj objavljeni vprašalnik si lahko obiskovalci natisnejo in izpolnijo doma in s tem skrajšajo čas vstopa skozi info kontrolno točko.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov svojcev pacientov in obiskovalcev PBV

Vljudno vabljeni.

 V. d. strokovnega direktorja Valentina Winkler Skaza, dr. med., spec. psih.

0