Svetovni dan delovne terapije

  • Views 1925
  • Likes
  • Rating 12345

Delovni terapevti vsako leto 27. oktobra obeležujejo svetovni dan delovne terapije.

Delovna terapija je zdravstvena stroka, ki pacientom omogoča čim bolj samostojno izvajanje vsakodnevnih življenjskih aktivnosti, kljub okvaram, omejitvam v izvajanju aktivnosti ali zmanjšani zmožnosti za sodelovanje. Posega na tri področja človekovega delovanja: skrb zase, delo in prosti čas. Delovna terapija pomaga posamezniku, da kljub bolezni lahko živi samostojno in polno življenje.

Letošnji svetovni dan delovne terapije smo v Psihiatrični bolnišnici Vojnik proslavili na svoj način. Skupaj s pacienti smo pripravili kulturni program, s katerim so se predstavili pacienti vseh oddelkov. Letošnji slogan prireditve je bil »Delovna terapija pomaga ljudem živeti na svoj način« in res so dobili priložnost vsi, ki so se želeli predstaviti.  Slišali smo veliko lepega petja, igranje na harmoniko, tudi jodlanje, deklamacije svojih misli in avtorskih pesmi, videli krajšo igro in ples.

Skupaj nam je uspelo, da smo proslavili svetovni dan delovne terapije, pripomogli k promociji stroke in si na svoj način polepšali dan.

 dtteam

0